Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ...

To παραμύθι των αδελφών Γκριμ είναι παλιό κι αγαπήθηκε πολύ. Η ιστορία είναι πλέον κλασική αλλά πάντοτε γοητευτική  και τόσο μοναδική που κυκλοφόρησε σε πολλές εκδοχές. Η ωραία κοπέλα, πριγκίπισσα , φιλά τον βάτραχο της και της προκύπτει πρίγκιπας, ο οποίος μετά γίνεται και βασιλιάς. Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα αγαπήθηκαν πολύ και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα… Η κάθε γυναίκα ψάχνει να βρει τον βάτραχο που θα μεταμορφωθεί σε πρίγκιπα.

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μη θέλει το παραμύθι να γίνει πραγματικότητα, που να μην θέλει να φιλήσει το δικό της βάτραχο, για αυτό λόγο αυτό δεν είναι τυχαίο που ο βάτραχος ως σύμβολο στα κοσμήματα είναι ο πιο αγαπημένος των γυναικών.
batraxos-kolie-margaritaria-kosmhma
Συχνά η ζωή δεν είναι παραμύθι, ίσως χρειαστεί να φιλήσουμε πολλούς βατράχους για να βρούμε τον μεγάλο έρωτα. Τα παραμύθια είναι όμορφα, όταν μπορούμε να τα ερμηνεύουμε σωστά. Υπάρχουν πολλοί βάτραχοι εκεί έξω που σε περιμένουν αρκεί να τους δεις. Αρκεί να ψάξεις όχι μόνο για την ομορφιά αλλά και για την ψυχή.
batraxos-kolie-margaritaria-kosmhma
Ο πρίγκιπας δεν συμβολίζει μόνο το κάλλος, συμβολίζει πάνω από όλα τον άνθρωπο εκείνο που θα δένει με τα δικά μας δεδομένα και θέλω, που θα ταιριάζει στην ψυχοσύνθεσή μας, που θα είναι το άλλο μας μισό. Ίσως, μήπως το μόνο που χρειάζεται είναι να κοιτάξουμε γύρω μας λίγο καλύτερα; Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα σε πλησιάσει κάποιος που θεωρείς βάτραχο δώστου την ευκαιρία. Μπορεί να είναι ο πρίγκιπάς σου και να χρειάζεται ένα σου φιλί για να μεταμορφωθεί…
Περισσότερα σχέδια από βατραχάκια σκουλαρίκια δείτε εδώ!
Περισσότερα σχέδια από βατραχάκια κολιέ δείτε εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου