Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΜΗ ΤΡΩΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ!

Μαργαριτάρια! Ένας Γυναικείος Πόθος!
Ο Θησαυρός της θάλασσας! Από την αυγή του πολιτισμού τα μαργαριτάρια αφιερώνονται στις γυναίκες!
Έγιναν το σύμβολο της αγνότητας και μέχρι πρότινος το απόλυτο σύμβολο της ισχύος και του πλούτου.
Τα μαργαριτάρια ανέκαθεν συμβολίζουν τη θηλυκότητα και εκπέμπουν λιτή κομψότητα, γι'αυτό είναι και ποθητά από κάθε γυναίκα...


kolie-margaritaria-kokkino

margaritaria-woman

 
Τι γίνετε όμως όταν στο εμπόριο τα βαπτίζουν όλα μαργαριτάρια?
 
 
Πως δημιουργείτε ένα μαργαριτάρι? Ποια είναι τα φυσικά και ποια τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια?
Όταν μέσα σ'ένα στρείδι, εισβάλλει ένα ξένο σώμα υπάρχει η εξής αντίδραση: για να το εξουδετερώσει εκκρίνει μάργαρο γύρω από τον εισβολέα και το περιβάλλει με αλλεπάλληλα στρώματα μάργαρου μέχρι που σχηματίζεται γύρω από αυτό, ένα πανέμορφο μαργαριτάρι.
ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ
Είναι πολύ σπάνια! Για να βρεθεί ένα, πρέπει να ανοιχτούν τουλάχιστον 15,000 στρείδια! Βρίσκονται σε μουσεία και σε συλλογές κροίσων, καθ'ότι ένα τέτοιο κολιέ κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ. Το φυσικό μαργαριτάρι, έχει τυχαίο σχήμα και χρώμα!  Τα πιο περιζήτητα και ακριβά μαργαριτάρια είναι κυρίως τα σφαιρικά, όσο το δυνατόν μεγάλο μέγεθος, και ομοιόμορφη ιριδίζουσα λάμψη.
ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ
margaritaria-prasina

margaritaria-louloudi

Η βιομηχανία των κοσμημάτων χρησιμοποιεί σήμερα, αποκλειστικά τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια.
 
 
Υπάρχουν χώρες, που καλλιεργούνται όστρακα για παραγωγή μαργαριταριών. Οι καλλιεργητές, τοποθετούν μέσα στο όστρακο ένα πετραδάκι, ώστε αυτό να αρχίσει να εκκρίνει μάργαρο, και με τα χρόνια να δημιουργηθεί το μαργαριτάρι. Η ποιότητα του μαργαριταριού ανεβαίνει, όσο πιο παχύ είναι το στρώμα του μάργαρου.
Συνεπώς η διαφορά μεταξύ των φυσικών και των καλλιεργημένων μαργαριταριών είναι ανάλογη με ένα αγριολούλουδο που μεγαλώνει φυσικά ή με σπόρο λουλουδιού που φυτεύεται σε θερμοκήπιο ώστε να μεγαλώσει το ίδιο λουλούδι - και τα δύο είναι ίδια εκτός από την ανθρώπινη παρέμβαση.  Αυτά τα μαργαριτάρια δεν έχουν καμία σχέση με τις βαμμένες ολοστρόγγυλες πέρλες που πωλούνται χύμα ή σε συσκευασμένα σακουλάκια στο εμπόριο.
ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ
Το σχήμα είναι μία από τις αρχές που καθορίζουν την αξία ενός μαργαριταριού.  Όσο πιο στρογγυλό είναι ένα μαργαριτάρι τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία του. Τα μαργαριτάρια έχουν μία μεγάλη γκάμα σχημάτων κάθε ένα μπορεί να προσδιοριστεί μοναδικά.
Και επειδή το κεφάλαιο μαργαριτάρια είναι πολύ μεγάλο... Θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου